perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Kestovaippailu kysymyksiä

Hei!
Onkos teillä kokemuksia kestovaippailusta ja villapöksyistä?

Tämän tiedän: Villapöksyt pitää olla 100% villaa ja mielellään käsinpestävää lankaa.
Tämän olen lukenut: Pöksyihin laitetaan lanoliinia ja se ei tartu kunnolla konepestävään lankaan. Onko totta?

Näitä ihmettelen: Voiko lanoliinille olla allerginen? ( ensimmäinen ajatus joka iski allergisen lapsen äitinä ) Onko lanoliini pakollista, jotta pöksyt toimivat kuten tarkoitettu? Hahtuvapöksyt ja pikkuisen iho eivät oikein mahdu ajatuksissani samaan pakettiin ( taas allergisen lapsen äiti kuule raapimista ja itkua ).

Olen etsiskellyt pehmeää, käsinpestävää 100% villalankaa aika huonolla menestyksellä. Lanet olisi sopivan pehmoista, mutta on konepestävää. Lanet olisi sellaista lankaa, josta tehdyt pöksylät olisin voinut ajatella laittavani oman rapsuttelevan mukulan päälle.

2 kommenttia:

Villakiana kirjoitti...

Lanoliinille voi olla allerginen, mutta onneksi kuitenkin on suht harvinainen allergia. Enemmän ongelmia taitaa aiheuttaa suomen lampaan villan karkeus, silloin kannattaa kokeilla merinovillaa. Villiksiin sopivia merinoita löytyy paljon, kurkkaa esim. Titityyn putiikista, siellä on valmis valikko vaippavilliksiin sopivista langoista :)
Konepestävät langat saattaa toimia lyhyellä vaihtovälillä, mutta ei käsittelemättömän veroisesti, ja mikä tärkeintä, niistä puuttuu villan itse puhdistuva omainaisuus.

SANNA kirjoitti...

Kiitos!
Merinovilla tuntuu ajatuksena paremmalta. Omani oli lähes kaikelle allerginen... Oi niitä aikoja!

Minäpäs etsiskelen parempaa lankaa. Kiitos avusta.