lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Olen ollut taas viikon pimennossa. Meidän rakas tietokoneemme on kieltäytynyt täysin yhteistyöstä. Se ei ole suostunut avautumaan kenellekään. Eilen iltapäivällä pakkasin tytöt ja tietokoneen autoon. Ajaa hurautimme tohtorille Kajaaniin. Pitkällisen tehohoidon tuloksena veljeni sai heräteltyä tietsikan eloon ja pelastettua tärkeimmät tiedostot. Potilas pääsee tänään kotiin.

Tietokoneet näyttävät olevan todella tärkeät nykyaikana. Miehenikin jo myönsi kuinka paljon helpotusta tietokone tuo elämään. Jo pelkästään laskujen maksaminen pankkiautomaatilla on työlästä. Tyttöjen puheajat mennä hurahtivat jo alku viikosta, kun kavereihin ei voinut pitää yhteyttä sähköpostin ja mesengerin kautta.

Elämää helpottavista jutuista tulee helposti itsestään selvyyksiä, jotka huomaa vasta sitten kun ne puuttuvat. Kaikkea hyvää meille kaikille!

torstaina, syyskuuta 18, 2008

Elämä palailee pikku hiljaa uomiinsa takaisin. Tuntuu että nyt on paljon tyhjää tilaa päivissä, kun ei enää ole mummon luona vierailuja terveyskeskuksessa. Kävin kahden viikon ajan syottämässä mummoa. Minulla oli aina neule mukana. Istuin mummon sängyn vierellä ja neuloin. Välillä mummo nukkui ja sitten taas seurusteltiin.

Tyhjensin eilen "viihdytys laukun" siellä oli ties kuinka monet puikot, neulelankoja, käsityölehtiä, runokirja, uusi testamentti, sakset, kirjontalankoja, neuloja jne jne. Siis normaalien naisen käsilaukusta löytyvien pikku tavaroitten lisäksi. Reppulaukkuun mahtuu siis kaikki tarpeellinen ja vielä ylimääräisetkin.

lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie


Eilen Mummo pääsi taivaan kotiin Ukin luo.
Tänään ovat tunnelmat ristiriitaiset, toisaalta olen helpottunut ja onnellinen, että mummon kivut ovat nyt ohi, mutta samalla on niin suunnaton suru ja ikävä.

Kuvassa Maan korvessa, valmistunut 2006. Reunuksissa kiertää virren Maan korvessa kulkevi lapsosen tie sanat.

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie,
hänt ihana enkeli kotihin vie.
Niin pitkä on matka ei kotia näy,
vaan ihana enkeli vieressä käy.

On pimeä korpi ja kivinen tie
ja usein se käytävä liukaskin lie.
Oi pianhan lapsonen langeta vois
jos käsi ei enkelin kädessä ois.

Ja syntikin mustia verkkoja vaan
on laajalle laskenut korpehen maan.
Niin pianhan niihin tarttua vois
jos käsi ei enkelin kädessä ois.

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie
hänt ihana enkeli kotihin vie.
Oi laps ethän milloinkaan ottaakaan vois
sä kättäsi enkelin kädestä pois.


keskiviikkona, syyskuuta 03, 2008

Nettivehkeet toimii taas

Heips!

Tämä kirjoittaminen on nyt ollut enemmän kuin unohduksissa. Viime viikolla meillä hävisi nettiyhteys kokonaan. Pitkällisten selvittelyjen jälkeen osottautui että modeemi oli päättänyt sanoa työsopimuksensa irti. Kävin vanhimman tyttären kanssa ostamassa uuden modemin. Sanoa täräytin liikkeessa, että "meillä on nettivehke rikki". Myyjä piti naamansa peruslukemilla ja etsi meille sopivan vehkeen. "Ihan oikeesti äiti et voi olla noin tyhmä!!!" Sanoi tytär heti kun päästiin autoon. No minulla nyt vain sattui unohtumaan että se oli nimeltään modeemi. Siitäpä on taas riittänyt hupia koko perheelle, kun äiti on vehkeitä ostelemassa.