lauantaina, joulukuuta 26, 2009

Hyvää Tapaninpäivän aamua!

Eilen palasimme kotiin mummolasta ja kotona meitä odotti kylmä yllätys. Patterit olivat aivan kylmät ja lämmintä vettä ei tullut ollenkaan. Asia ylitti jopa valtakunnallisen uutiskynnyksen: Kaukolämpöputki oli jossakin rikkoutunut. Meidän kodin lisäksi kylmänä oli myös monet muut kodit, palvelutalo ja terveyskeskus. Ulkolämpötila oli -30 astetta.

Lapset ovat nukkuneet olohuoneessa joulukuusen edessä lisälämmittimen puhkuessa lämpöä vieressä. Tämän joulun muistamme varmasti kauan. Tänä aamuna olemme lämmittäneet leivinuunia. Talo alkaa pikku hiljaa lämmetä ja myös pakkanen on lauhtunut puoleen. Toivottavasti kaikki ovat selvinneet kylmästä yöstä.

lauantaina, joulukuuta 12, 2009


Sydän tabletit

Joulu touhujen loppukiri alkaa olla käsillä. Marraskuun ajan olen tehnyt tavaraa myyntiin tauotta. Kaikessa kiireessä ne ovat unohtuneet kuvaamatta. Raja työ- ja vapaa-ajan välillä on hämärtynyt entisestäänkin. Jos työajaksi lasketaan kaikki se aika jonka olen käyttänyt myyntiin menevien käsitöiden valmistukseen työpäivien pituus venyy helposti 13 - 16 tuntiin. Toisaalta käsitöiden tekeminen on niin rakas harrastukseni, että oikealta työltä tuosta ajasta tuntuu ehkä 2 - 3 tuntia.

Nyt aloitan valmistumisen tilkkutyönäyttelyyni. Eilen ymmärsin todella että tammikuun 7. päivä ei ole niin kovin kaukana enää. Päässä pyörii kovasti uusia tilkku ajatuksia. Nyt tuntuu todella hyvältä saada tehdä näyttelyyn omia juttuja. Vapaa-ajan ongelmia ei siis ole jatkossakaan.

Kaikkea hyvää kaikille ja hyvää joulun odotusta!