maanantaina, kesäkuuta 29, 2009

Siivous sotkua

Olen järjestellyt ja siivonnut ompeluhuonetta. Sain huoneen kokonaan itselleni, kun tietokone on majoitettu nyt olohuoneeseen. Tarkoituksenani oli vain vähän järjestellä, mutta kaaosta on nyt jatkunut jo viisi päivää eikä loppua näytä tulevan. Haluaisin jo ompelemaan, mutta ompelukone on jossakin kangaskasojen takana. En ymmärrä miten tässä taas pääsi näin käymään... kummallisia nämä minun siivoamiset, aina tulee vain pahempi sotku... Toiveissa kuitenkin olisi että saisin ompeluhuoneesta toimivan eikä vain kankaiden varaston. Taidanpa ottaa uuden jätesäkin ja jatkaa harjoituksia että pääsisin loppuviikosta jo ompelemaankin.

maanantaina, kesäkuuta 22, 2009

Juhannuksen jälkeen

Juhannuksena meillä oli vanhimman tyttären rippijuhlat.
Sateisen ja kylmän viikon jälkeen sunnuntaina oli aurinkoista ja lämmintä.
Nyt sulattelemme herkkuja ja toivumme juhlista,
Kiitos vieraille.

perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Valmista ja ei vielä ommeltua


Sain kassin valmiiksi jo viikonloppuna. Kuva on vaan ollut unohduksissa.
Kassi on jo löytänyt uuden kodin.


Tässä on tulossa torkkupeitto.
Kankaat ovat kaikki yksi värisiä ja teen tikkaukset mustalla langalla.
Tikkaan peiton paloina joten blokkien väleihin tulee vielä kaitaleet.


Tässä suunnitelma peiton taustasta.

sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Yövuorossa tehtyjä


Kahden aamuyön hiippailun tuotos.
Tästä tulee kassi, josta tulee mummo mieleen.
Hän olisi halunnut ommella tälläisen kesäkassin: kukkia ja tähtiä.



Japanialainen pussukka ja sen kaverit.
Lopultakin valmiita kaikesta purkamisesta huolimatta.





lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Tänään olen ollut ihan oikeassa lentsussa. Kurkku oli jo eilen kipeä. Sain nukuttua neljä tuntia ja sitten oli pakko nousta ylös kun kaikki röörit oli tukossa. Tuntuu että pää on räkää täynnä ja taitaapa olla vähän kuumettakin, päässä vippaa vähän normaaliakin enemmän.

Aamuyön tunteina sain piirrettyä ja leikattua uusia kaavoja. Samalla vauhdilla olen päivän aikana ommellut laukkuun tähtiblokkeja, purkanut eilen valmistuneita pussukoita ja saanut aikaan kaaoksen olohuoneessa. Iltapäivällä otin parin tunnin tirsat, joten nyt jaksaa vielä iltavuoron heilua. Toivottavasti ensi yönä saan paremmin nukuttua.

torstaina, kesäkuuta 04, 2009

Laaksoja ja Kukkuloita

Uusi tilkku on lähtenyt elämään mielessäni. Tilkun nimi on Laaksoja ja Kukkuloita. Sen aiheena on naisena olemisen ilot ja surut. Ilmeisesti oma naiseuteni on jossakin mielen sopukan varastossa alimmaisessa laatikossa, hyvin säilyttynä odottelemassa tulevaa tarvetta. Meillä äiti ihmisillä taitavat aina olla lasten ja perheen asiat etusijalla. Äidin roolin lisäksi olen joka päivä myös: sihteeri, konsultti, terapeutti, lääkäri, poliisi, koordinaattori, taksikuski, keittäjä, pyykkäri, siivooja ja tarpeen vaatiessa vielä jotakin muutakin. Ei liene ihme että se oma naiseus on vähän hakusessa ja varastoituna.

Laaksoja ja Kukkuloita syttyi, kun käteeni osuivat aivan liian kauan palvelleet rintsikat. Ne kaapin perukoille hautautuneet ja kauan sitten hylätyt. Mikään muu ei voi kuvata tätä naisen elämää paremmin kuin rintsikat! Elämä on yhtä kumilangan venyttämistä, paikasta toiseen juoksua ja venymistä kaikenlaisiin vaatimuksiin niin että saumat vain vinkuvat ja kumilangat paukkuu. Onneksi välillä on myös juhlahetkiä: silkkin kiiltoa ja pitsiä.

Pyydän teiltä ystävät ja sisaret suurta palvelusta ja uhrausta. Tarvitsen Laaksoihin ja Kukkuloihin lisää käytettyjä rintsikoita, arjessa liian kauan palvelleita, saumoistaan ratkenneita ja kumilankansa menettäneitä tai suuressa juhlassa mukana olleita pitsiunelmia. Mukaan voi liittää tarinan "rintsikoitten työurasta". En palauta rintsikoita vaan ne saavat uuden elämän taidetekstiilinä. Kiitos kaikille teille avusta!