maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Kotona taas

Tulin kotiin lauantaina iltapäivällä. Mukavan viikon jälkeen tietenkin tuli migreeni. Torkuin illan sohvalla ja kävelin pitkin seiniä. Perheelle riitti hupia, kun äiti on ollut viikon lomalla niin väsyyhän siellä. Sunnuntai iltapäivä kului myös torkutellen ja migreenin jälkilöylyjä selvitellessä.

Nyt alkaa jo vähän voimat jo palautua. Mitähän mukavaa tänään tekisin....

maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Lomalle

Lähden tänään kuntoutukseen Rokualle. Se on Kelan kuntoutuskurssi työelämässä uupuneille. Linja-auton lähtöön on tarkalleen tunti ja 45 minuuttia. Langat ja puikot ovat vielä pakkaamatta ja ilman niitä en viikosta mitenkään voi selvitä. En tiedä missä välissä siellä ehtii mitään neuloa, muttta langat on oltava mukana ainakin hypistelyä varten. Muutoin tulee niin vakavia vieroitusoireita ettei siellä minun kanssa pärjätä.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Lisää villapöksylöitä

Yksi väriset tumman siniset,
näihin saattaa tulla vielä kirjailuja...


Toiveena oli keltaisella pohjalla punaisia pallukoita....
vaan kuinkas siinä nyt näin kävikään....


Pallukoista viisastuneena päätin tehdä ruutuja...
tässä tummansinisellä pohjalla vaaleita ruutuja...
vai oliko se sittenkin vaalealla pohjalla tummia ruutuja...

Nämä pöksylät täytyi tehdä raidallisina,
koska joka väriä oli jäljellä enää ihan pieni keränuppula.


Nämä kaikki pöksylät ovat tilauksia. Lanka on Viking Froyagarn 100% villaa. Langat olivat kakkoslaatua, koska niistä puuttuu konepesu-käsittely. Kaikki kerät olivat tasalaatuisia, kierteet kohdallaan. Lanka ei ole yhtä pehmeää kuin merino, mutta huomattavasti pehmeämpää kuin hahtuva.

Näihin kaikkiin meni yhteensä 4 kerää lankaa, kaksi tumman sinistä ja punainen, keltainen ja vaalean sininen kerä. Kaikki pöksyt ovat tarkoitettu vastasyntyneelle, eli isompiin kokoihin pitää varata enemmän lankaa.

keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Villapöksylöitä



Tässä villapöksylöitä. Nämä on neulottu 100 % merinovillasta. Lanka oli kakkoslaatuista Easy lankaa. Ruskeassa langassa ei ollut mitään vikaa, vihreässä toinen kerä oli moitteeton, toisessa kerässä oli pari kohtaa epätasaisesti kehrättyä kohtaa ( välillä liikaa kierrettä ja välillä kierre puuttui kokonaan ). Minun mielestäni virhettä kuitenkin niin lyhyesti ( n 10 cm pätkät ) ettei siitä ole haittaa pöksyjen käytön kannalta.

Molemmista pöksylöistä tuli aivan ihanan pehmeät. Nämä olisin voinut laittaa omalle allergiselle lapselle päälle. Nämä olivat tilaustöitä, mutta teen näitä kyllä myyntiinkin jatkossa.

sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Hyvää Naistenpäivää!

Paljon onnea kaikille meille naisille tänään Naistenpäivänä.

Naistenpäivän kunniaksi olen neulonut ja purkanut vauvan nuttua. Sillä neulomisella olisi jo oikeasti ainakin neljä nuttua valmiina jos ei olisi tarvinnut purkaa. En jaksanut etsiä oikeanlaista ohjetta vaan teen vähän kokeilemalla ja katsomalla miltä tulos näyttää. Jossakin vaiheessa kävi jo mielessä kirjoittaa ohjetta muistiin...

Sain eilen neulottavaksi lankoja. Niistä tulee pieniä vaippapöksylöitä. Haluaisin jo aloittaa pöksylöitä, mutta ensin on saatava nuttu valmiiksi. Nyt jos se jää kesken niin se jää sinne epätoivojen laatikkoon vuosiksi pyörimään.

lauantaina, maaliskuuta 07, 2009

Tänään ohjelmassa on matka Kajaaniin. Kipaisen hakemassa lapsukaisen kotiin. Nuorimmainen on ollut lomailemassa hiihtolomansa kummi-enon perheen luona. Eilen oli jo vähän haikean puoleinen puhelu. Ilmeisesti kotiinkin jo alkaa haluttamaan. Reissussa on mukava olla mutta koti on aina koti. Illan ohjelmassa lienee sitten nokkimisjärjestyksen uudelleen organisointia.

Saan uusia lankoja neulottavaksi. Koetin jo houkutella koko lauman mukaan, mutta en saanut vastakaikua. Harmi, en voi neuloa paluumatkalla. Olisipa taas ne välikädet tarpeelliset. Toisilla käsillä voisin ajaa autoa ja toisilla neuloa....

keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009


Tänään ja huomenna
Pienen Pienen Enkelin
Avoimet ovet klo 11 - 18
Tervetuloa!

Kuinkas sitten kävikään....

Eilinen ompelu loppui muutaman sauman jälkeen. Sekin on jo enemmän kuin monena muuna päivänä. Kovin monta päivää ovat nuo epätoivot saaneet lojua laatikon pohjalla.


Löysin eilen R-kioskilta uuden Burda patchwork- lehden. Ostin pitkästä aikaa tilkkulehden. Juuri kun olin selailemassa lehteä ystävä armas soitti. Ja niin minä marssin tiskille kahden samanlaisen lehden kanssa.

Illalla tuli niin levoton olo että oli ihan pakko neuloa jotain. Väänsin hahtuvasta vaippapöksyt taas vähän erilaisella mallilla. Hahtuvaa jäi vielä joten tein sitten toisetkin pikkuiset pökät. Meni vähän yövuoron puolelle kun en malttanut lopettaa....


tiistaina, maaliskuuta 03, 2009

Mistä alkaisin???



Tänään ompelu- vieroitusoireet ovat aivan valtavat. Nyt on jo saatava kuulla ompelukoneen hyrinää kiireesti. Ajattelin jo aloittaa uutta tilkkua, mutta kankaiden valinta ja leikkaaminen on aivan liian vaivalloista ja aikaa vievää. Ei ollenkaan tähän mielialaan sopivaa.

Siispä kaivelin yhdestä laatikosta esille muutaman jo aloitetun, keskeneräisen ja vähän hylätynkin projektin... Nyt en osaa päättää mistä alkaisin... siispä ompelen sauman sieltä toisen täältä. Jokainen sauma on aina eteenpäin kohti valmista. Onneksi näillä ei ole parasta ennen päiväystä!

Meidän perheen säätiedotus:
Odotettavissa langanpätkiä, kankaiden pölyä ja sekasotkua. Lisäksi pyydetään erityisesti varomaan pudonneitä nuppineuloja ja kuumia silitysrautoja. Sivullisilta pyydetään suurta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, tämäkin pyörremyrsky laantuu aikanaan.