torstaina, tammikuuta 29, 2009

Matkakuumettako?

Vihdoinkin tulossa on tammikuun viimeinen viikonloppu ja seikkailu. Huomenna lähden Orivedelle aarrekarttakouluttaja koulutukseen. Jännitys on nousemassa. Tulee mieleen että mihinkähän taas olen pääni pistämässä. Olen taas siirtymässä mukavuusalueen ulkopuolelle. Olisi niin paljon helpompi jäädä kotiin... mutta silloin suuri seikkailu jäisi kokematta.

Odotan koulutusta. Minun omassa aarrekartassani tämä koulutus on ollut jo kauan. Vihdoin se toteutuu!

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Valmistuneet joulu-tammikuussa


Joku harakka on hurahtanut helmiin....






Tässä uusin tilkku: Kevät enkeli

Nämä pipot ja lapaset on tehty Seitsemästä Veljeksestä:





Tämä pipon ja baskerin välimuoto on Teddy langasta.


Tämä prinsessan jakku on Lanet langasta.
100% merinovillaa aivan ihanan pehmeä ja lämmin lanka.

Reiki

Minulta on kyselty mitä Reiki on. Kysymys on niin suuri että vastausta pitää ihan hiljentyä miettimään.

Reiki on kaikkiallista elämän energiaa. Maailmankaikkeus on täynnä erilaisia energioita Reiki on yksi niistä. Kaikki ympärillämme on energiaa, se ei koskaan häviä, vaan ainoastaan muuttaa muotoaan. Reiki on turvallista. Se antaa hoidettavalle sitä mitä hän sillä hetkellä on valmis vastaanottamaan ja mitä hän eniten tarvitsee.

Hoidon lisäksi Reiki on myös henkisen kehityksen polku tai hiljaisuuden tie. Reiki ei ole uskonto. Japanilainen opettaja Mikao Usui jäljitti ja elvytti Reikin perinteen. Hän tunsi että hänen oli opetettava oppilailleen ja potilailleen tietty henkinen asenne, jotta paraneminen voisi olla pysyvää.

Reikin periaatteet:

Tänään kiitän monista siunauksistani.
Tänään en murehdi.
Tänään en ole vihainen.
Tänään teen työni rehellisesti.
Tänään olen ystävällinen kaikille olennoille.


Mitä Reiki on tuonut minun elämääni?
Olen huomannut että murehdin asioita huomattavasti vähemmän nyt kuin aikaisemmin. Asioilla on tapana järjestyä. Ei aina niin kuin me itse haluaisimme, mutta kyllä ne jotenkin järjestyvät. Asioiden murehtimisella voi saada myös vahinkoa. Ne asiat mitä eniten ajattelemme tulevat vähitellen todellisuuteen. (Lue Rhonda Byrnen kirja Salaisuus, siinä on kerrottu vetovoiman laista. )

Yksi suuri asia on myös se että kiitän itseäni onnistumisista. Monesti käsityöläiset vähättelevät aikaan saannoksiaan, vaikka heidän kättensä jälki on todella hienoa. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää ja kasvettavaa, mutta olen matkalla kuitenkin kohti parempaa.


maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Muutos



Olen mietiskellyt sitä valtavaa muutosta mikä elämässäni on tapahtunut vuoden aikana. Ensimmäiset hiljaiset kuiskaukset muutoksesta oli aavistettavissa jo neljä vuotta sitten jolloin keikuin uupumuksen kuilun reunalla. Silloin sain myös ensimmäisen kokemukseni Reikistä. Ystäväni varasi minulle hoidon, josta kilttinä tyttönä ja lopen uupuneena en voinut kieltäytyä. Sen hoidon minä tulen muistamaan aina. Sain valtavasti uutta voimaa. Kiitos sinulle ystäväni! Reikihoidon jälkeen oli aivan selvää, että Reiki on se polku jolle haluan. Kävin Reiki 1 ja 2 kurssit, elämä jatkoi kulkuaan ja muutos ilmoitteli tulostaan jo vähän äänekkäämmin. Suljin korvani ja jatkoin kuten aina ennenkin. Kunnes vuosi sitten muutos tuli ryminällä näkyväksi, uupumus ja masennus hyökkäsivät kimppuun ja kaatoivat kerralla. Ilmeisesti mikään muu konsti ei minuun tehonnut kuin tyrmäys. Elämä pysähtyi ja niin muutos sai tilaa ja aikaa tulla elämääni. Syksyllä minusta tuli Reiki Master ja viikonloppuna sain pitää ensimmäisen Reiki kurssini.

Kaikista vaikeuksista huolimatta tänään kiitän siitä että elämääni tuli muutos. Samalla koetan kuunnella tarkemmin, kun uusi muutos alkaa ilmoitella tulostaan. Toivon että seuraavan kerran ymmärrän muutoksen väistämättömyyden ajoissa ettei minua taas tarvitse tyrmätä.

Seuraavat tekstit ovat Tommy Hellstenin kirjasta Muutos


Meidät on kutsuttu tänne maailmaan muuttumaan. Muutos ja jatkuva liike näyttävät olevan elämän keskeisimpiä ominaisuuksia. Juuri kun olemme telttamme paalut maahan saaneet ja löytäneet paikan johon mielellämme asettuisimme, ne on kiskottava sieltä ylös, leiri on purettava ja matkaa jatkettava. Leirin purkaminen on työlästä eikä matkustamisessa ole samaa turvaa kuin leirinuotion äärellä. Siksi vaistomaisesti vastustamme muutosta. Mitään uutta ei kuitenkaan voi saavuttaa, ellei ole valmis luopumaan entisestä. Elämä kutsuu muutokseen joskus hiljaa kuiskaillen, joskus taas rajusti huutaen. Matkaan on lähdettava, jos aikoo tähän elämä-nimiseen tapahtumaan osallistua.


Mitä muutos muuta on kuin luovuttamista,
irtilaskemista ja hullun lailla heittäytymistä!
Alussa minä huusin takeita
ja vaadin varmistettuja asemia.
Laadin ohjeet elämälle ja sanoin
että muutoksen pitää olla hallittavissa.

Mutta silloin olin nuori
eikä minulla vielä ollut näitä arpia.
On se ihmeellistä miten arvet opettavat.
Luottamaan ja antamaan periksi.
Kyllä minä jo näillä arvilla tajuan
että itse olen kasvuni estänyt.

Totta on että tarvitsen tätä tuskaani,
ja vähemmän minä sitä jo pelkäänkin
kuin sitä etten enää kasvaisi.
Nyt en enää pakene, suistun tähän kipuuni.
Oikein viritän korvani kuulolle
ja herkistän tuntoni,
sillä tiedän että kohta olen taas hieman nuorempi.

Matkaa on vielä paljon,
monta taivalta tarvottavaksi
monta koskea koluttavaksi.
Mutta tämä syntymisen tuska
tekee minusta kerran niin nuoren
ettei minua kohta lapsesta erota.

sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Hyvää Uutta Vuotta!

Hupsista nyt on jo uusi vuosi! Mitä tapahtuikaan vuonna 2008

Alku vuosi oli vaikea, helmikuussa uupumus iski ja kaaduin sängyn pohjalle. Muistan aika vähän alkuvuodesta, vain sen suunnattoman väsymyksen. Vähitellen kevään aikana alkoi väsymys hellittää, aurinko paistoi ja sulatti lunta. Ensimmäiset krookukset nostivat päätään sopivasti syntymäpäiväni aikaan. Toukokuussa heräsin unestani ja aloin haaveilla uudesta alusta. Kesäkuussa tyhjensin varaston, heinäkuussa teimme remonttia ja sain Enkelihuoneen. Elokuussa Mummo joutui sairaalaan ja syyskuussa hän muutti Ukin luo taivaan kotiin. Lokakuussa aloitin yritystoiminnan ja syntyi Pienen Pieni Enkeli. Marras- ja joulukuu mennä hurahtivat siivillä yritystouhuissa.

Vuodesta 2008 opin sen että silloin kun väsyttää on levättävä. Pötkötyspäivän varusteisiin kuuluu tyyny ja tilkkupeitto, eikä mitään muuta. Kunnon torkkujen jälkeen voi harkita uusia torkkuja tai jos seikkailumieli iskee niin nousta vaikka ylös ja käydä jääkaapilla! Meillä äiti ihmisilläkin on lupa välillä olla tekemättä yhtään mitään.

Kaikkea hyvää teille kaikille vuoteen 2009 ja kohti uusia seikkailuja!